Kanelformkake


Deilig nybakt formkake som lukter og smaker av kanel
Kanelformkake (2 l form):
200g smør
200 sukker
4 egg
500g hvetemel
3 ts bakepulver
2 ss kanel
1,5 dl melk
Rør sukker og smør hvitt, tilsett eggene ett om gangen.
Visp til alt er luftig.
Bland bakepulver og kanel i melet
bland mel og melk vekselsvis i røren.
 
Smør en 2 l form godt med smør og strø litt mel i .
fyll i kakerøra
stekes i ca 40 min 175 g
Sjekk med en kakepinne om kaka er ferdig.
Avkjøles på rist.
Her har jeg brukt en hjerteform fra Nordic Ware (kjøpt hos Fru Dahl)
Strø gjerne melis og litt kanel over kaka.
Oppbevar kaka i tett boks i kjøleskapet , den holder seg godt i flere uker.
Den kan godt fryses.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Kanelformkake

  • Beth

    Når jeg ser denne kaken kom jeg til å tenke på det aller første kaken jeg bakte som nygift!
    Det var en mandelkake også bakt i en rillefornm som denne, men den var rund.
    Stolt som en hane dekket jeg kaffebordet og skulle hvelve kaken på fatet og sette den på bordet.
    Men kaken VILLE ikke ut av formen!!!
    Det endte med at vi spiste den rett ut av formen med hver vår skje…, ha, ha…
    Men god på smak var den…:-)
    Har aldri bakt den kaken siden…

    Klem Beth`s småting…

  • Lemonia

    Jeg elsker kanel. Denne må huskes. Og så fin kakeform. Jeg er for dårlig til å kjøpe annerledes kakeformer og har liksom bare brukt vanlige springformer for det meste, men jeg burde definitivt utvide samlingen, for en kake tar seg jo enda bedre ut når man har brukt en flott kakeform.